In het geval van Thomson Reuters fungeerden drie centrale pijlers als drijvende kracht. Deze bindende doelstellingen bestonden uit het vergroten van de vertegenwoordiging en professionele groei van divers talent in de hele organisatie, alsmede het implementeren van B&D in de hele onderneming zodat er hiermee een werkplek kon worden gecreëerd en onderhouden waarin saamhorigheid centraal staat. Op deze manier wilde Thomson Reuters verandering stimuleren op elk niveau van het bedrijf.
Bij het formuleren van uw eigen doelstellingen is het van belang om de prioriteiten van B&D te koppelen aan kwantificeerbare metrics. Kendik legde verder uit dat bij Thomson Reuters deze 'doelstellingen en essentiële resultaten' (objectives and key results, OKRs) inhielden dat de hoeveelheid 'black talent' in leadership-functies verdubbelde en dat de gendergelijkheid toenam met het streven dat 45% van de leadership-functies door vrouwen wordt bekleed. Om dergelijke duidelijk afgebakende doelstellingen te bereiken, moest Thomson Reuters eerst het bereik en de reikwijdte van zijn datasets vergroten.
Ongemeten data omzetten in meetbare inzichten
Thomson Reuters beschikte reeds over een reeks datasets, echter deze hadden niet de benodigde diepte of breedte voor het verwezenlijken van de B&D-doelstellingen. "We verzamelden data over geslacht, ras, etniciteit, seksuele geaardheid en handicaps in slechts enkele van de landen waar we actief waren, dus we moesten eerst een basis van data zien te verkrijgen die echt internationaal was", legt Nelson uit.
Het verzamelen van B&D-data met behoud van privacybescherming kan een hele uitdaging zijn. Toen de doelstellingen waren bepaald, was de volgende stap voor Thomson Reuters om een werkgroep op te richten met interne HR-professionals, externe HR-consultants, juridische vertegenwoordigers en privacy-advocaten. Door een flexibele aanpak voorop te stellen van project enworkforce management, het zoeken naar talent in een pool van multifunctionele teams, en het opdelen van het project in sprints, kon de werkgroep dagelijks met een frisse blik beginnen en zich richten op een deelgroep van landen en de bijbehorende vereiste juridische beoordelingen. Of, zoals Nelson het stelt: "Hoe eet je een hele olifant? In kleine stukjes, toch?"
Deze kleine stukjes verwijzen niet alleen naar het evalueren van het internationale team per land, maar ook naar het bepalen van welke data-opties waar moesten worden aangeboden. In plaats van te proberen om elke optie in elke regio tegelijk functioneel te krijgen, kunnen we wellicht beter kijken naar hoe we stapsgewijze voortgang kunnen maken in meerdere verschillende markten zonder daarbij de culturele verschillen uit het oog te verliezen. En, niet te vergeten, vraag uw werknemers wat voor hen relevant is. Nelson legt ook uit dat Thomson Reuters nu in zeven landen een optie met betrekking tot religie aan het testen is, gebaseerd op basis van de feedback die aangaf dat religie een sterkere factor was voor een meer gebalanceerde vertegenwoordiging dan andere demografische opties waar het team aan werkte.